Websitenaam

Responsive webdesign

Profi-Web verzorgt voor zijn klanten een op maat gemaakt en krachtig ontwerp. Dit wordt responsive webdesign genoemd. Al deze ontwerpen zijn geschikt voor de computer, tv, tablet en telefoon. De website past zich automatisch aan het apparaat waarop je de site opent. Dit wordt ook wel een responsive website genoemd. Wanneer een website een ‘krachtig ontwerp’ heeft, blijven meer bezoekers op de site. Wist je dat 85 procent van website-bezoeken via de telefoon komen?

Responsive webdesign, wat is dat eigenlijk?

Responsive webdesign kun je zien als een ‘flexibele website.’ Deze website past zich aan aan de grootte van het scherm waarop de website wordt bekeken. Dit betekent dat een website er anders uit ziet op het moment dat deze website wordt bekeken op een telefoon. Dit heeft grote voordelen voor de site. Bezoekers die een site op een telefoon bezoeken zijn namelijk naar andere dingen op zoek dan personen die een website bezoeken op een computer.

Waarom moet mijn website responsive?

In 2017 bezocht wereldwijd 85% van alle bezoekers van websites de website op een mobiel apparaat. Als een website niet responsive is, zullen deze bezoekers te maken krijgen met een slecht ladende website. Volgens Google verlaat meer dan de helft van alle mobiele bezoekers een website als de laadtijd te lang is. Ook kan het voorkomen dat teksten niet te lezen zijn of plaatjes veel te groot zijn. Een site kan zelfs compleet uit zijn verband worden gerukt door een mobiele telefoon.

Mobiele bezoekers zijn ook naar andere dingen opzoek in een website. Zo is het vaak voor mobiele bezoekers belangrijk om snel openingstijden te vinden, of om direct een vraag te kunnen stellen. Met al deze factoren houden wij rekening bij het ontwerp van een site.

Is mijn site responsive?

Je kunt natuurlijk zelf op je telefoon kijken of je website responsive is. Maar er zijn ook tools voor gemaakt. De mobiel vriendelijke test is één zo’n tool, dit is een website ontworpen door google. Hier kun je de URL van je website invoeren. Er komt dan vanzelf een rapportcijfer uitrollen. U kunt de tool vinden door te klikken op deze link.

Andere diensten van Profi-Web

Wilt u meer weten over de websites van Profi-Web en van de diensten die wij leveren? Bekijk dan alle mogelijkheden.

responsive webdesign

Neem contact met ons op
    Het gebruik van uw gegevens beschrijven wij in onze privacy policy

    Webdesign op maat via Profi-Web. Een professionele en moderne uitstraling inclusief een uitgebreid servicepakket!