Websitenaam

Een nieuwsbrief is dé manier om grote groepen klanten te bereiken. Je kunt klanten updates geven, of ze informeren over nieuwe diensten. Nieuwsbrieven versturen wordt gedaan door veel bedrijven. Zowel voor grote bedrijven als Bol.com, als voor kleine bedrijven is het dé kans om grote groepen klanten in één keer te benaderen.

Waarom een nieuwsbrief?

Met de nieuwsbrief plug-in kun je vanaf je website gepersonaliseerde nieuwsbrieven versturen. Deze nieuwsbrieven kun je bijvoorbeeld voorzien van een naam, of een woonplaats. Zo kun je potentiële klanten persoonlijk aanspreken.

Voor webshop is het een mooie manier om (potentiële) klanten te vertellen over aanbiedingen of andere acties. Maar ook voor andere websites kan een nieuwsbrief een handig medium zijn. Zo kunnen klanten up-to-date gehouden worden, maar ook andere informatie die je met meerdere klanten wilt delen kan via een nieuwsbrief.

E-mail campagnes

Het is ook mogelijk om meerdere nieuwsbrieven in te plannen. Dit zorgt ervoor dat je minder werk overhoudt aan de nieuwsbrieven. Het is nu een kwestie van de nieuwsbrieven schrijven en in te plannen over een langere tijd.

Nieuwsbrieven en de AVG-wet

Met de AVG-wet zijn er een aantal nieuwe aandachtspunten gekomen voor websites. Een van deze aandachtspunten is de nieuwsbrief.

Waar het vroeger nog mogelijk was om na een bestelling of een contact vraag automatisch nieuwsbrieven te sturen, is het nu verplicht om eerst toestemming te vragen. Dit betekent dat er niet zomaar nieuwsbrieven naar het klantenbestand mogen worden gestuurd. Een gebruiker moet uitdrukkelijk toestemming geven voor een nieuwsbrief. Het is hiervoor voldoende om een checkbox onder een contact formulier te zetten die klanten kunnen aanvinken als zij geïnteresseerd zijn in de nieuwsbrieven. Het is verplicht om deze checkbox zelf aan te klikken. Het mag dus niet een al aangevinkt vakje zijn.

Nieuwsbrief aanmeldformulier profi-web

Een aanmeldformulier voor een nieuwsbrief

Neem contact met ons op
    Het gebruik van uw gegevens beschrijven wij in onze privacy policy

    Webdesign op maat via Profi-Web. Een professionele en moderne uitstraling inclusief een uitgebreid servicepakket!